Sudani, Maliye Bakanı ve ITB Genel Müdürü ile görüştü

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani yetkililerle görüştü / Fotoğraf: Başbakanlık Ofisi

Irak Başbakanı Sudani, Maliye Bakanı Taif Sami, Merkez Bankası Başkanı ve Irak Ticaret Bankası Genel Müdürü ile bir araya geldi

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Maliye Bakanı Taif Sami, Merkez Bankası Başkanı ve Irak Ticaret Bankası Genel Müdürü ile bankanın karşılaştığı sorunları ve bunların nasıl çözülebileceğini görüşmek üzere bir araya geldi.

Bağdat’ta yapılan toplantıda Irak Ticaret Bankası’nın ülkenin finansmanı ve ekonomik kalkınmasındaki rolü ele alındı.

Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Sudani, Irak Ticaret Bankası’nın devlet kurumlarını ve özel sektörü desteklemedeki rolünün önemini vurguladı.

Başbakan Sudani toplantıda, bankadan kredi alımını kolaylaştırmak için yol haritasına güvenilmesi gerektiğini vurguladı.

Sudani, 14 Mart 2024’te bankanın birikmiş borçlarına ilişkin çeşitli kararlar çıkarmış, Maliye Bakanlığı’na bankaya devlet kurumlarından olan borçların tahsil edilmesi talimatını vermiş, bu borçların ödenmesine yönelik bir yol haritasının oluşturulmasını görüşmüştü.

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) ile federal hükümet arasında yapılan ilk anlaşmaya göre Irak Ticaret Bankası, IKB çalışanlarının ve emeklilerinin maaşlarının ödenmesi sürecini uygulayacak.