Erbil Valiliği’nden yangın açıklaması: 132 kişi yaralandı, 227 dükkan ve 7 depo hasar gördü

Fotoğraf: Kanal8

Tarihi Kayseri Çarşısı’nda meydana gelen yangından 132 kişinin yaralandığı, 227 dükkan ve 7 deponun da büyük hasar gördüğü belirtildi

Erbil Valiliği, kentteki tarihi Kayseri Çarşısı’nda dün gece meydana gelen yangınla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, çıkan büyük yangına, itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin anında müdahale ettiği, çarşıyı saran alevlerin kontrol altına aldıktan sonra tamamen söndürüldüğü vurgulandı.

227 dükkanda büyük hasar oluştu

Daha sonra yangının meydana geldiği tarihi çarşıda ilk incelemenin yapıldığı ifade edilen açıklamada, “4 binden fazla dükkanın olduğu Kayseri Çarşısı’nda 227 dükkan ve 7 depo yanarak hasar gördü” denildi.

Yangında herhangi bir can kaybının yaşanmadığının belirtildiği açıklamada, müdahale sırasında olumsuzlukların yaşandığı kaydedildi.

132 kişi yaralandı

Açıklamaya göre olay yerindeki vatandaşların kalabalığı ve dumandan etkilenme nedeniyle 132 sivil savunma, güvenlik görevlisi, esnaf ve vatandaş yaralandı. Bunların 117’si olay yerinde tedavi edildi. 15 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Komite kuruldu

Valilik açıklamasında yangının kontrol altına alınmasında gösterdikleri çabalardan dolayı, sivil savunma, emniyet, trafik, sağlık ve zabıta ekiplerine teşekkür edildi.

Erbil Valiliği’nin yazılı açıklamasında yangının nedenini araştırmak ve hasarın büyüklüğünü otaya koymak için komite kurulduğunu, elde edilecek sonuçların ise en yakın zamanda kamuoyuna duyurulacağı vurgulandı.