Mesrur Barzani: Hükümet çarşıyı onarmak için elinden geleni yapacak

Fotoğraf: AA

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Barzani, Kayseri Çarşısı’nda incelemede bulundu. Barzani, yangının nedenini araştırmak için bir komisyon kurulduğunu hatırlatarak, tarihi çarşının onarımı için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başbakanı Mesrur Barzani, çıkan yangından büyük bir hasar gören Erbil’deki Kayseri Çarşısı’nda incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Barzani, Kayseri Çarşısı başta olmak üzere bölgede son dönemde çıkan yangıların herkesi kaygılandırdığını belirtti.

Kayseri Çarşısı’nda yangın çıktı bilgisini aldıktan hemen sonra, bunun bir an önce kontrol altına alınması ve hasarın azaltılması için gece boyunca Erbil Valisi Ümid Hoşnav ve diğer yetkililere gereken talimatı verdiğini ifade etti.

“Bu çıkan yangının insanlarımıza ne kadar zarar verildiğini gözlerimizle görmeye geldik” diyen Barzani, “Özellikle Erbil ve Kürdistan halkı için tarihi, ekonomik ve kültürel bir yer olan Kayseri Çarşısı için üzüntü duyuyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin çarşıyı onarmak ve yangında zarar gören esnafa yardım etmek için elinden geleni yapacağını vurgulayan Barzani, “Derhal ön inceleme yapmak üzere arkadaşlarımızı görevlendireceğiz” ifadelerin kullandı.

Çarşının yenilenmesi için UNESCO ile işbirliği yaparak gerekli adımları atacaklarının altını çizen Başbakan Mesrur Barzani, “Koordinasyon, onu nasıl yenileyebileceğimiz ve aynı zamanda dükkan sahiplerine uğradıkları kayıplardan nasıl yardımcı olabileceğimizle ilgili olacak” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Erbil’deki tarihi Kayseri Çarşısı’nda önceki gece yangın meydana gelmişti.

İtfaiye ve sivil savunma ekiplerinin müdahale ettiği yangın uzun süren çabalar sonucunda söndürüldü. Fakat tarihi çarşıda büyük bir hasar meydana geldi.

Erbil Valiliği’nin yaptığı açıklamada Kayseri Çarşısı’nda 227 dükkan ve 7 depo hasar gördü.

Yangıdan 132 kişi de yaralanmıştı. Yangının nedeni henüz tam olarak tespit edilmedi.