CHP lideri Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü

Fotoğraf: CHP Basın

Özel ile Bahçeli’nin görüşmesi saat 12.00’da başladı. Görüşme 45 dakika sürdü. Çıkışta her iki lider de açıklama yapmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odasında ziyaret etti.

Bahçeli; Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın ile TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan’dan oluşan Özgür Özel başkanlığındaki CHP heyetini makam odasının kapısında karşıladı.

Saat 12.00’de başlayan görüşme, 45 dakika sürdü. Özel-Bahçeli görüşmesi baş başa gerçekleşti.

Görüşmenin ardından Bahçeli, Özel’i makam odasının kapısına çıkarak uğurladı. İki lider de açıklama yapmadı. Özel, herhangi bir değerlendirme yapıp yapmayacağı sorusuna, “Hayır, birazdan grup toplantısında” yanıtını verdi.

Görüşmede, Özel’in Bahçeli’ye oltu taşından yapılmış bir tespih ve mesir macunu hediye ettiği öğrenildi. Bahçeli ise Özel’e tabak hediye etti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, görüşme öncesi grup toplantısında Özgür Özel’e sert sözlerle yüklenmişti.

Bahçeli grup toplantısında şöyle konuşmuştu:

“Neymiş CHP Genel Başkanına Avrupa Parlamentosu’nda ”Saati soruyorsun sen önce Kavala’yı çıkar diyorlar” mış. Sayın Özel’in ve yanındakilerin kolunda saat yok mudur? Özel’in saati sormak yerine PKK’ya ve FETÖ’ye verilen destekleri muhataplarının yüzlerine vurması gerekmez miydi? Türkiye hukuk devletidir demesi taşıdığı sorumluluğa uygun düşmez miydi? Sayın Özel saati merak ederse bana sorabilir köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım.”