Tülay Hatimoğulları: Türkiye’deki çöküşten ‘üçüncü yol’ siyasetiyle çıkılabilir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hamitoğulları / Fotoğraf: MA

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hamitoğulları, siyasetlerinin ‘üçüncü yol’ olduğunu belirterek, “Üçüncü yol siyaseti, bu ortak mücadelenin ve en geniş demokratik mücadelenin adıdır” dedi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında konuştu.

Hamitoğulları, DEM Parti’nin Türkiye’de gerçek bir değişim gerçekleştirebilecek bir aday olduğunu söyledi.

Partisinin, koşulsuz ve tam anlamıyla bir demokrasi mücadelesi verdiğini belirten Hatimoğulları, “Siyasetten ekonomiye, toplumsal cinsiyetten ekolojiye, kültür-sanattan yargıya, eğitimden sağlığa kadar çözüm reçetemiz hazır” dedi.

Ülkenin mevcut çöküş durumundan çıkışın ancak ortak bir mücadele ile mümkün olabileceğini ifade eden Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, “Üçüncü yol siyaseti, bu ortak mücadelenin ve en geniş demokratik mücadelenin adıdır. Bizim yolumuz ‘üçüncü yol’dur. Ne statüko ne restorasyon diyenlerin, demokratik cumhuriyeti inşa edecek gerçek demokratik değişimin yoludur” şeklinde konuştu.

“Türkiye ekonomik, siyasal ve toplumsal bir çöküşün eşiğindedir” diyen Hamitoğulları, şöyle devam etti:

“Ekonomik çöküşün diğer adı, dışa bağımlılıktır. Bir zamanlar etin, sütün, samanın vatanı olarak bilinen Türkiye, AKP’nin politikaları nedeniyle dış ülkelere muhtaç hale gelmiştir. Bir kilo et 700 TL’yi geçti. Kıyma yiyelim desek kesemiz yanıyor. İktidar ise bu soruna çözümü dışarıdan et ithal etmekte buluyor. Bunun adı iflastır, çöküştür. Ekonomik çöküşten en çok yoksullar ve asgari ücretle çalışanlar etkileniyor. Enflasyon dizginlenemiyorken, sadece dört ayda 17.000 TL olan asgari ücretin alım gücü 14.300 TL’ye düştü. Asgari ücret sabit ama yediğimiz içtiğimiz şeylere her gün zam geldiği için asgari ücret 2.700 TL azaldı. Defalarca söyledik. Ortada asgari ücret falan yok. Apaçık sefalet ücreti var. Ekonomik krizin faturası emekçilere kesiliyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.”