Göğüs ve sırt ağrısıyla hastaneye gitti, altından bambaşka bir şey çıktı

Fotoğraf: İHA

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Döne Açıkgöz, göğüs ve sırt ağrısıyla hastaneye başvurdu. Böbreğinde tümör olduğu tespit edilen kadın robotik cerrahi teknolojisiyle ameliyat edilip sağlığına kavuştu

74 yaşındaki Döne Açıkgöz’ün yaptırdığı tetkiklerin ardından böbreğinde tümör tespit edildi. Açıkgöz, robotik cerrahi teknolojisiyle ameliyat edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Gökhan Koç, robotik cerrahi teknolojisiyle ilk kez böbrek kanseri ameliyatı yaptıklarını söyledi.

Robotik cerrahi teknolojisini böbrek kanseri cerrahisinde de kullanabildiklerini ifade eden Koç, “Özellikle böbreğin tamamını almayıp sadece tümörlü bölgeyi çıkarma konusunda robot gerçekten oldukça kullanışlı. Hastamızın da sağ böbreğinde 5 santimetrelik bir tümör tespit ettik. Robotla sadece o bölgeyi çıkardık ve böbreğin geri kalanını korumayı başardık” dedi

Başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Hastamız, robotik cerrahi teknolojisini bilerek ve isteyerek geldi. Biz de yine bilgilendirmelerde bulunduk ve sonucunda ameliyatı robotla yaptık” ifadelerini kullandı.

Koç, hastanın kısa süre içinde taburcu edileceğini belirtti.

Sağlığının iyi olduğunu söyleyen Döne Açıkgöz ise “Göğsümde ve sırtımda ağrı vardı. Ağrı bir türlü geçmeyince hastaneye gittim ve böbreğimde tümör olduğu söylendi. Ardından tavsiye üzerine hastaneye geldim ve ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Sağlığım iyi, daha da iyi olacağım” diye konuştu.