İstanbul Küçükçekmece’de bina çöktü: 1 kişi öldü, 2’si ağır 8 kişi yaralandı

Fotoğraf: AA

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kartaltepe Mahallesi’nde bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Yıkılan binanın enkazında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olayda 8 kişi de yaralandı

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Kartaltepe Mahallesi’ndeki Belediye Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bina saat 08.45 sıralarında çöktü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, bina enkazında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Küçükçekmece’de çöken binada 1 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Olayla ilgili olarak 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Sağlık Bakanı Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaralıların durumuna ilişkin bir açıklama yaptı.

Yaralıların hastanede tedavi altına alındığı bilgisini veren Bakan Koca, enkazdan çıkan 2 kişinin tedaviye ihtiyaç duymadığını ifade etti.

İstanbul Valisi Davut Gül, binanın 1988 yılında inşa edildiğini söyledi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan son açıklamada “Küçükçekmece’de çöken binanın enkazında kalan son kişi de yaralın olarak kurtarılmıştır. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır. Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmamakta olup, arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Binanın zemin katının bir iş yeri olduğu bilgisini veren İstanbul Valisi Davut Gül, bir üst katta büro bulunduğunu sonraki katlarda ise ailelerin yaşadığını ifade etti.

İlerleyen saatlerde bilgilendirme yapmaya devam edeceklerini söyleyen Gül, “Cumhuriyet Başsavcımız olay yerinde, adli ve idari süreç devam edecek. Hepimize geçmiş olsun. Herhangi bir patlama ihbarı ya da tespitimiz yok” diye konuştu.

Enkazdan sağ çıkan yaşadıklarını anlattı

Küçükçekmece’de çöken binadan sağ çıkan Korkut Yılmaz, önce hafif bir sarsıntı duyduklarını ardından binanın çöktüğünü anlattı.

“Ben yatakla dolabın arkasına atmıştım kendimi, sonra geri geri çıktım. Köpeğim vardı. O içeride kaldı. Üst kattaki insanlardan da bazıları çıktı” diye konuşan Yılmaz, binanın risk taşımadığını söyledi.

Yılmaz, “Alt kat dükkan onun üzerinde ofisim vardı. Bir üst katta da evim vardı. 10 dakika sonra hemen polis ekipleri ve ambulanslar geldi. Ellerim ve bacaklarımda yaralar var. Komşular kıyafet verdiler giydim. Ara kattaydım. Yatakla dolabın arasına girmenin önemini gördüm” diye konuştu.