Satranç efsanesi Kasparov: Putin’in bir sonraki hedefi ben olabilirim

Dünyaca ünlü Satranç oyuncusu Garry Kasparov / Fotoğraf: AP

Rusya’nın yabancı ajan ve terörist listesine eklendiği büyük ustası Garry Kasparov, Kremlin’in kendisine suikast düzenleme ihtimali olduğunu savundu. Kasparov, satrancı bırakıp Putin muhalifi Rus demokrasi hareketine katıldı

Satranç efsanesi Garry Kasparov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisini hedef alabileceğini söyledi.

İspanya’nın önde gelen gazetelerinden El Pais’e konuşan Kasparov martta Moskova tarafından “teröristler ve radikaller” listesine alındığına dikkat çekti ve “Beni devlet düşmanı olarak görüyorlar, öyleyim de. O listede yer almak da bunun olabileceğine dair başka bir işaret. Ama bunu düşünmek istemiyorum çünkü benim inançlarımı değiştirmiyor. Arkadaşlarımın ya da mücadelede birlikte hareket ettiğim dostlarımın çoğu öldü veya hapsedildi. Çoğumuz sürgündeyiz. Nemtsov ve Navalni en bilinenlerimiz ama liste çok uzun” dedi.

Çok daha az seyahat ettiğini ve belirli ülkelere giderken sıkı güvenlik önlemleri aldığını belirten Kasparov “Ciddi tehlike altında olacağımı bildiğim ülkelere gitmiyorum ve diğer yerlerde de kendimi çok koruyorum. Örneğin Viyana, Londra, Dubai, Macaristan veya Türkiye’ye çok sıkı güvenlik önlemleri almadan asla gitmem çünkü buralarda çok sayıda Rus ajanı var” diye konuştu.

2005’te satranç dünyasına veda eden büyük usta Ukrayna’nın savaşı kazanamaması durumunda Rusya’nın bir sonraki hedefinin Moldova ya da Baltık ülkeleri olabileceğini savundu.