Dublörlere de Oscar verilecek

Fotoğraf: X

Oscar ödüllerini dağıtan Akademi CEO’su Bill Kramer, dublör sanatçılarına da Oscar verilmesinin gündemlerinde olduğunu açıkladı. Kramer “Akademi üyesi dublör topluluğu üyeleriyle bunun olasılığı hakkında konuşuyoruz” dedi

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929’dan bu yana verilen prestijli Oscar Ödülleri her yıl sahiplerini bulurken, En İyi Dublör Oscar’ının da kategori olarak eklenmesi için yürütülen kampanya yıllardır devam ediyor.

Ryan Gosling’in “The Fall Guy” filminde eski bir dublör olan Colt Seavers’ı canlandırdıktan sonra galada “Bu film dublörlere Oscar kategorisi kazandırmak için dev bir kampanya. Biz bu filmlerin yüzüyüz ama filmleri gerçekten ekipler yapıyor ve bu onlara bir aşk mektubu” diye konuşması gündem olmuştu.

“Tartışmalara her zaman açığız”

NTV’de yer alan habere göre; Akademi CEO’su Bill Kramer, organizasyonun bu çağrıyı ciddiye aldığını açıkladı.

Kramer “Akademi üyesi dublör topluluğu üyeleriyle bunun olasılığı hakkında konuşuyoruz. Casting için iki yıl içinde başlayacak yeni bir ödül ekledik, bu yüzden bu tartışmalara her zaman açığız” dedi.

Akademi Başkanı Janet Yang da konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Akademi yaşayan, nefes alan bir organizma gibi. Üyelerimizi dinliyoruz ve eğer gerçekten güçlü bir destek ve amacın nasıl ilerletileceğine dair bütün mekanizmalar varsa ve ilgileniyorlarsa… Onlarca yıl boyunca yeni dallar oluşturduk. Yani Oscarlar değişen sektörle evrimleşiyor.”