Taylor Swift 8 haftadır zirveden inmiyor

Fotoğraf: AFP

Taylor Swift’in bir albümü ilk kez sekiz hafta üst üste Billboard albüm listesinde zirvede yer aldı. New York Times, Swift’in son albümünün başarısını yazdı

Taylor Swift’in The Tortured Poets Department albümü iki aydır Billboard albüm listesini domine ediyor ve Billie Eilish, Dua Lipa ve K-pop grubu Ateez’in meydan okumalarını, çoğu zaman ekstra parçalar içeren özel versiyonları yayınlamasıyla savuşturuyor.

Takip servisi Luminate’e göre bu hafta Tortured Poets, 136 milyon dinleme ve satılan 23 bin kopya dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde 128 bin satışa eşdeğer değere ulaşarak üst üste sekizinci kez 1 numarada yer alıyor.

Swift’in önceki iki albümü Fearless ve 1989 albümlerinin her biri 1 numarada toplamda daha fazla kalmış olsa da hiçbiri üst üste bu kadar çok hafta zirvede kalamadı. Listede art arda sekiz hafta ya da daha uzun süre zirvede kalmak nadir görülen bir durum. Bunu başaran son albümlerin ikisi de Morgan Wallen’a ait: One Thing at a Time geçen yıl 12, Dangerous: The Double Album 2021’de 10 hafta listede yer almıştı. Başka bir örnek olarak da Drake’in 2016’da dokuz hafta boyunca listenin 1 numarasında yer alan Views albümü gösterilebilir.

Bu hafta ayrıca, Eilish’in Hit Me Hard and Soft albümü dördüncü haftasında 2 numaraya yükselirken, İngiliz pop şarkıcısı-söz yazarı Charli XCX’in son albümü Brat 82 bin satışla üçüncü sırada yer alıyor. Wallen’ın One Thing at a Time albümü 4 numarada yer alırken Bon Jovi’nin son albümü Forever koleksiyonluk plak ve CD baskılarının da yardımıyla 5 numaraya yükseldi.