CHP’nin asgari ücrete zam talebi reddedildi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, enflasyonu düşürme gerekçesiyle CHP’nin asgari ücrete ve emeklilere zam talebini reddettiği öğrenildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, CHP Genel Merkezi’nde Şimşek’i ağırladı.

Bu görüşme, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığındaki MYK toplantısının da ana gündem konusu oldu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Bakan Şimşek, Karatepe’nin asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarına refah payı eklenerek artırılması talebine uygulanan ekonomik programı anımsatarak yanıt verdi: “Enflasyon hedefinden taviz veremeyiz”

Enflasyon hedeflerini tutturmak zorunda olduklarını belirten Şimşek’in, programdan ödün veremeyeceklerini vurguladığı kaydedildi.

Ayrıca görüşmede Şimşek enflasyonla mücadele odaklı uygulanan ekonomi programı konusunda kapsamlı bir sunum yaptı.

Karatepe, görüşmede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘vergi cenneti’ olarak nitelendirilen yerleri açıklaması talebini de iletti.

Meclis’e sevk edilmesi planlanan yeni vergi paketi taslağında yer aldığı belirtilen ‘bahşiş vergisi’, yurt dışı harçlarının artırılması gibi önlemler yerine 18 vergi cennetinin ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca, vergi cenneti sayılan yerlere para aktarıldığında yüzde 30 oranında stopaj alınıyor. Karatepe’nin de bu nedenle listenin açıklanmasında ısrar ettiği belirtildi.