Erdoğan’dan Esad’la görüşme mesajı: İlişki kurulmaması için hiçbir sebep yok

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın ‘girişimlere açığız’ ifadelerini değerlendiren Erdoğan, “Diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Sayın Esed ile alice görüşmeler yaptık. Yarın olmaz diye bir şey yok, yine olur” dedi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’la geçmişte olduğu gibi ‘ailece’ görüşmeleri için bir engel olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Geçmişte nasıl yaptıysa yeniden yapmamız için bir sebep yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin soruya, “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok” yanıtını verdi.

“Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed’le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok” ifadelerin kullandı.

“Herhangi bir suiistimale fırsat vermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptıkları görüşme konusunda şunları söyledi:

“Uzun bir süredir Devlet Bey’le yaptığımız görüşmeleri ara vermeden devam ettirdik, ettireceğiz. Herhangi bir suiistimale fırsat vermeyeceğiz. Devlet Bey’le siyasi gelişmeler neler, ne gibi tedbirler almamız gerek bunların görüşmesini yaptık. MHP ve Adalet ve Kalkınma Partisi olarak atmamız gereken adımları atmaya devam edeceğiz.

“Kentsel dönüşümün temelinde bu var”

İstanbul’da çöken kaçak bina hakkındaki soruya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kentsel dönüşüm dediğimiz olayın temelinde bu var. Kaçak yapıların olduğu yerlerde yapalım ki sorunu çözelim. Bakıyorsunuz üç kat kaçak yapılmış ve yıkım olmuş. Bunları bundan sonra da yaşayacağımızı çok açık net söylemek isterim. Ben belediye başkanlığından gelmiş biri olarak kentsel dönüşümde TOKİ ile verdiğimiz imtihanları nasıl verdikse istiyorum ki bunu ülkenin her yerinde yapalım ve işi sağlama bağlayalım” yanıtını verdi.