Süleymaniye’de dang humması vakası görüldü

Fotoğraf: Kanal8

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde iki dang humması vakası tespit edildi. IKB Sağlık Bakanlığı Süleymaniye yetkilisi, hastalardan birinin iyileştiğini ve taburcu edildiğini diğerinin tedavisinin hastanede devam ettiğini söyledi

Irak’ta bu yıl birçok dang humması vakası tespit edildi. Irak Federal Hükümeti’nin denetimi altındaki illerin yanı sıra Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki kentlerde de dang humması vakalarına rastlandığı belirtildi.

Daha önce Erbil’in Akre ilçesinde görülen dang humması vakası, bu defa da Süleymaniye’nin sınırlarında görüldü.

Irak Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’nın Süleymaniye yetkili Saman Şeyh Latif’in verdiği bilgiye göre kent sınırları içinde iki dang humması vakası tespit edildi.

Latif, bu konuda Kanal8’e açıklamada bulundu. Bakanlığın Süleymaniye Sözcüsü Saman Şeyh Latif, hastalardan birinin iyileştiğini söyledi.

Latif şunları söyledi:

“Kent sınırları içinde iki kişide dang humması vakası tespit edildi. Bunlardan biri iyileşti ve hastaneden taburcu edildi. Diğerinin durumu stabil ve tedavisi ise şehir hastanesinde sürüyor. Bu hasta da yakında iyileşecek ve hastaneden taburcu edilecek.”

Saman Şeyh Latif, taburcu edilenin 31 yaşındaki Süleymaniye’de ikamet eden bir kişi olduğunu, hastanede tedavisi süren kişinin ise 18 yaşında Ranyalı bir genç olduğunu sözlerine ekledi

Daha önce Irak’ın Kerkük kentinde de 3 kişide dang humması vakası görüşmüştü.

Dang humması hayvanlardan insanlara bulaşan bir virüs olarak biliniyor.

Hastalıktan ölme risk oranı yüzde 10 ile yüzde 40 arasında değişiyor.

Dang ateşi tüm dünyada tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, şiddetli grip benzeri semptomlara neden olan viral bir hastalık olarak tanımlanıyor.

Kırılmış gibi kemik ağrılarına neden olduğu için ‘kırık kemik humması’ olarak da biliniyor.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, Irak’ta 50 dang humması vakasının tespit edildiğini, 8 kişinin bu dertten dolayı hayatını kaybettiğini açıklamıştı.