Bakırhan Sivas anmasında konuştu: Cumhurbaşkanı, insanlık suçu işleyen katilleri affedemez

Fotoğraf: MA

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Sivas katliamının 31’nci anmasında konuştu. Bakırhan, “Gerçek failler ortaya çıkarılmadı. Bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bunda zaman aşımı yoktur” dedi

Halkları Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Sivas katliamının 31’nci yıldönümü anma törenine katıldı.

Bakırhan, olayın yaşandığı Madımak Oteli önünde konuştu.

Sivas’ta bu cinayetler işlendiğinde dönemin cumhurbaşkanının “münferit bir olaydır” dediğini, başbakanın da “dışarıdaki halkımız çok şükür zarar görmemiştir” ifadelerini kullandığını anımsatan Bakırhan, “İçeride yanan Alevileri, Kürtleri yok sayan, görmeyen dışarıda kışkırtıcılık yapan burayı yakmayan çalışanlara bunları diyen bir süreçte burada bir cinayet bir katliam yaşandı” diye konuştu.

“Süreç cezasızlıkla sonuçlandı” diyen Bakırhan, “Gerçek failler ortaya çıkarılmadı. O dönem birkaç kişi yargılandı, birçoğu beraat etti. Kalanlar da cumhurbaşkanı affıyla birlikte serbest bırakıldı. Bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bunda zaman aşımı yoktur. Cumhurbaşkanı, insanlık suçu yapmış katilleri affedemez” ifadelerini kullandı.

Bakırhan, ortak mücadele çağırısı yaparak, DEM Parti olarak dün olduğu gibi bugün Alevi yurttaşlarla bu ülkenin ezilenleri, sömürülenleri, katledilenleri, cinayete ve katliamlara kurban gidilenlerin davasının takipçisi olacaklarını söyledi.

“Birlikte mücadele edeceğiz” ifadesini kullanan Tuncer Bakırhan, şunları kaydetti:

“Bir gün muhakkak bu topraklarda bu cezasızlık politikasıyla sonuçlanan bu davalar gerçek bir yargı karşısında yargılanacaktır. Gerçek sorumlular açığa çıkarılacaktır. Gerçek sorumlular açığa çıkarılıncaya kadar Alevi dostlarımızla, yoldaşlarımızla, kurumlarımızla birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Kesinlikle bu ülkede yaşayanlar hiçbir katliam cezasız kalmayacaktır. Tekrar Alevi ve Kürt yurttaşlarımızın acısını paylaşıyor, mücadelelerinin yanında olduğumuzu belirtiyorum.”