Bakan İsmail: Peşmerge güçlerinin sorunlarını bir an önce çözmeliyiz

Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, Kürdistan Bölgesi'nde koalisyon güçlerinin askeri danışmanlarıyla bir araya geldi / Fotoğraf: Peşmerge Bakanlığı

Irak’ta bulunan koalisyon güçlerinin askeri danışmanlarıyla görüşen Peşmerge Bakanı Sorış İsmail, müttefiklerin aylık olarak sağladığı maddi yardımdan tüm güçlerin faydalanması gerektiğini söyledi

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, ülkede bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sağladığı aylık mali yardımlardan tüm Peşmerge güçlerinin faydalanması gerektiğini belirterek, “Bu sorunu bir an önce çözmeliyiz” dedi.

Peşmerge Bakanı İsmail, askeri güçler için planlanan reform sürecinin adımlarını görüşmek, tüm birimlerim birleştirmesini öngören taslağın hayata geçirilmesini ele almak amacıyla Kürdistan Bölgesi’nde bulunan koalisyon güçlerinin askeri danışmanlarıyla bir araya geldi.

Peşmerge Bakanlığı’ndan görüşmeye dair bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Bakan Şorış İsmail, bütün Peşmerge güçlerinin müttefiklerin sağladığı aylık maddi yardımdan faydalanmadığını söyledi.

Toplantıda müttefiklerin sağladığı aylık yardımdan mahrum kalan Peşmerge Bakanlığı’na bağlı çok sayıda tugay ve piyade alayının sorunlarının görüşüldüğü belirtilirken, Bakan İsmail’in, “Permerge güçlerinin bu sorunlarını bir an önce çözmeliyiz” dediği ifade edildi.

Açıklamaya göre Irak’ta bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sorumlusu Colin McKenzie de bir değerlendirmede bulundu.

McKenzie, “Bu önemli süreçte sizi destekleyeceğiz. Peşmergelerin Kürdistan Bölgenin sınırlarını ve istikrarını koruyacak modern ve ileri bir güç haline gelmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.