AK Parti’den asgari ücret açıklaması: Temmuzda zam yapılmayacak

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, temmuz ayında asgari ücrete iyileştirme yapılmayacağını söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dağ’a, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı sorusu yöneltildi.

“Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek” diyen Dağ, “Hazirandan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ, yurt dışı çıkış harcı ve diğer vergi düzenlemeleri hakkında basına yansıyan haberlerle ilgili de şunları söyledi:

“Yansıyan bilgileri bakanlık yalanlıyor. Burada da çok somutlaşan bir şey yok. Yurt dışı harç pusuluyla ilgili çalışmaların devam ettiği bana söylendi. Doğrudan vergileri artıracak bir düzenleme sürecine gitmemiz gerekiyor. Bir reform noktasında bazı adımlar atılacak. Milletimiz müsterih olsun. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor. Orta Vadeli Program çerçevesinde süreç yürütülüyor.”

Hamza Dağ, çok tartışılan ve bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelmesi gündemde olan sokak hayvanları ile ilgili de “Çözüm konusunda değişik fikirler var. Biz bu sorunun çözümü konusunda adımlar atacağız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Her kesimin görüşüne önem veriyoruz” dedi.