Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurumu, yoğun gündemle toplanıyor

Yaz döneminde yaşanan elektrik kesintileri, hacı ölümleri, Kürdistan Bölgesi’ndeki çalışanların maaşları ve Irak Federal Hükümeti ile ilişkiler ele alınacak

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Bakanlar Kurulu bugün toplanıyor.

Başbakan Mesrur Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin katılımıyla gerçekleşecek kabine toplantısında bazı konular ele alınacak.

Kürdistan Bölgesi Medya ve Enformasyon Dairesi, bakanlar kurulu toplantısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, kabine toplantısında ele alınacak konulara da yer verildi.

Açıklamaya göre yaz sezonunda yaşanan elektrik kesintileri ve Elektrik Bakanlığı’nın bu konudaki hizmetlerini iyileştirmeye yönelik çalışmaları ele alınacak.

Bu yıl Kürdistan Bölgesi’nden hac vazifesi için Suudi Arabistan’a giden çok sayıda hacı oldu. Din İşleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre 4 bin 700’e yakın hacı, yasal yolları tercih etti. Ancak kaçak olarak gidenlerin sayısı 15 bini buldu. Kürdistan Bölgesi’nden çok sayıda kişi vefat etti. Durum böyle olunca Din İşleri Bakanlığı tepki topladı.

Bu durum da kabine toplantısında görüşülecek Din İşleri Bakanlığı’nın hacı ölümlerini önlemek için aldığı tedbirlere ilişkin raporu görüşülecek.

Toplantının üçüncü maddesinin ise Kürdistan Bölgesi’ndeki çalışanların maaş durumu olacak. Artık Irak Federal Hükümeti’nin ödemeyi üstlendiği maaşların düzenli gelip gelmediği, gecikmelerin nedenleri üzerinde durulacak.

Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Federal Hükümeti’nin birbirine karşı yükümlülük ve prosedürler gözden geçirilecek.