Kubat Talabani: Çemçemal’ın su sorunu kökten çözülecek

İlçeyi ziyaret edip incelemelerde bulunan Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Talabani, “Goptapa-Çemçemal su projesindeki çalışmalar hiçbir nedenle durdurulmamalı” dedi

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Çemçemal ilçesini ziyaret ederek yetkililerden Goptapa-Çemçemal su projesi hakkında bilgi aldı.

Planlama Bakanı Dara Reşid ile ilçeye giden Başbakan Yardımcısı Talabani, projenin ihalesini alan şirket yetkililerinden de gelinen durum hakkında bilgi aldı.

Edinilen bilgiye göre projenin değeri 78 milyon dolar. Saatte 3 bin 400 metreküp içme suyu sağlama kapasitesine sahip olan projeden 480 bin kişi faydalanacak. Projenin 730 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Talabani, Çemçemal sakinlerinin uzun yıllardan beri su sıkıntısı çektiğini belirterek probleme makul olan en kısa sürede çözülmesini istedi.

Talabani, “Projedeki çalışmalar, hiçbir nedenle durdurulmaması gerekiyor” diyerek uygulayıcı firmadan projeyi zamanında tamamlamasını istedi.

“Bu Çemçemal sakinlerinin en temel hakkıdır” diyen Talabani, “Çemçemal’ın su sorunu kökten çözülecek” ifadelerini kullandı.

Çemçemal Kaymakamı Ramk Ramazan da Kanal8’e, yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani’nin işlerin hızlı yürütülmesi için gerekli talimatı verdiğini söyledi.