Aday başvuruları bugün sona eriyor

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu logosu

Kürdistan Parlamentosu seçimlerine katılacak parti, ittifak, koalisyon ve bağımsız adayların başvuruları bugün sona erecek

Irak Kürdistan Parlamentosu’nun seçim tarihi dün açıklandı. Bölge Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Kürdistan Parlamentosu seçimleri 20 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Kürdistan Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren tüm siyasi partiler, olumlu görüş bildirirken Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu da çalışmalarına hız verdi.

Seçim Komisyonu, parti, ittifak, koalisyon, azınlıkların (oluşum) göstereceği adaylarla ve bağımsız katılacakların kayıtlarını almaya devam ediyor.

Komisyonun daha önce açıkladığına göre, bugün, Kürdistan Parlamentosu’nun altıncı dönem seçimlerine katılacak parti, ittifak, koalisyon, azınlıklar ve bağımsız adayların başvurusu sona eriyor.

Parti ve bağımsız adaylar bugün mesai saatinin sonuna kadar, müracaatta bulunup kayıtlarını yaptırabilir.

Bilindiği gibi daha önce 24 Haziran olarak belirlenen tarih, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu tarafından 27 Haziran’a uzatılmıştı.

Komisyon yetkililerinden alınan bilgiye göre Kürdistan Parlamentosu’nun seçimlerinde yarışmak için 12 parti ve iki koalisyonun gösterdiği adayların yanı sıra 77 kişi bağımsız adaylık başvurusunda bulundu.

Aday olanların sayısı sürekli artmaya devam ediyor. Bugün son müracaatları kabul edecek olan Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, diğer çalışmalarını da sürdürüyor.

Kürdistan Bölgesi parlamento seçimleri için dün 20 Ekim ilan edildi.