X, Türkiye’de temsilcilik açtı

Fotoğraf: X

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in Türkiye’de temsilcilik açtığını duyurdu

Sosyal medya platformu X, Türkiye’de ofis açıp temsilci atadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, popüler sosyal medya platformu X’in Türkiye’ye temsilci atadığını duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Uraloğlu şu ifadeleri kullandı:

“Reklam yasağı etkili oldu”

“Temsilci atamamışlardı ama iletişimimiz vardı. Son zamanlarda reklam yasağı koyduk. Nispeten etkili oldu. Bir önceki Kabine’de de gündeme geldi. Bant daraltma kararı aldık, kendilerine bildirdik. Sosyal medya platformu X Türkiye’de temsilcilik açtı, temsilci atadı.”

X hesabından paylaştı

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğü sonucu sosyal medya platformu X’in Türkiye’de temsilciliği kuruldu. X, artık İstanbul merkezli temsilciliği ile Türkiye’de faaliyetlerini sürdürecek.”

Ceza alacaktı

Sosyal medya platformu ‘X’ Türkiye’de temsilcilik açması yönünde uyarılmış ve temsilcilik açılana kadar platforma Türkiye’de reklam yasağı getirilmişti.

Geçtiğimiz aylarda X’e ek yaptırım olarak bant daraltma cezasının verilip verilmeyeceği konusundaki soru üzerine Uraloğlu, “Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devam ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bant daraltma da gündemimizde” cevabını vermişti.