Apple, Elon Musk’ı kızdırdı: Yasaklarım

Fotoğraf: AP

Apple’ın işletim sistemini OpenAI ile entegre edeceğini duyurması Elon Musk’ı kızdırdı. Bunun güvenlik ihlaline yol açacağı belirten Musk, OpenAI’ı işletim sistemi seviyesinde entegre ederse Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını söyledi

SpaceX ve Tesla’nın sahibi ABD’li iş insanı Elon Musk, pazartesi gecesi X’te yaptığı açıklamada, yapay zeka teknolojileri üreten OpenAI’ın popüler sohbet botu ChatGPT’nin iPhone’lara entegre edilmesi halinde Kaliforniyalı teknoloji devi Apple’ın ürünlerinin şirketlerinde yasaklanacağını duyurdu.

“Eğer Apple, OpenAI’ı işletim sistemi düzeyinde entegre ederse, Apple ürünleri şirketlerimde yasaklanacak. Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlali,” ifadelerini kullanan Musk, Apple’ın “kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmamasının ama nasıl oluyorsa OpenAI’ın sizin güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağını garanti edebilmesinin apaçık şekilde absürt olduğunu” da sözlerine ekledi.

Apple’ı müşterilerine ihanet etmekle suçlayan Musk, kullanıcı verileri OpenAI’a iletildikten sonra “Apple’ın olan bitenden haberi olamayacağını” da belirtti.

Musk’ın sözleri, Dünya Çapında Geliştirici Konferansı’nda (Worldwide Developer Conference – WWDC) ChatGPT’nin başta iPhone ve Mac’ler olmak üzere pek çok Apple ürününde kullanılabilen sanal asistan Siri’ye entegre edileceğinin duyurulması üzerine geldi. Apple, aynı konferansta, adı “Apple Intelligence” olan kendi üretimi yapay zeka teknolojisini ve iPhone’lara Eylül ayında gelecek olan iOS 18’i de tanıttı.

Musk’ın paylaşımları, önceleri Twitter olarak bilinen ancak Güney Afrika kökenli iş insanının 44 milyar dolara satın aldıktan sonra ismini X olarak değiştirdiği popüler sosyal medya platformunda on binlerce beğeni ve yeniden gönderi aldı.

Musk, an itibariyle 208 milyar dolara yaklaşan servetiyle dünyanın en zengin insanı konumunda.