Kürdistan Bölgesi’ndeki cezaevlerinde yer kalmadı

Kürdistan Bölgesi Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Küwestan Muhammed, artan suç oranı nedeniyle Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm cezaevlerin kapasitelerinin çok üstünde bir doluluğa ulaştığını, önlem alınmaması halinde ise bundan kaynaklı ciddi sorunların yaşanacağını söyledi

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Küwestan Muhammed, yetişkin cezaevlerinin kapasitelerinin çok üstünde bir doluluğa ulaştığını söyledi.

Kanal8’e konuşan Muhammed, cezaevlerinin tutuklu ve hükümlülerle dolup taştığını, bölgedeki tüm hapishanelerin kapasitelerini çok hizmet verdiğini belirterek, “Mahkum sayısı daha da artarsa büyük sorunlarla karşılaşılacak” dedi.

Bakan Muhammed, “Erbil Cezaevi 900 kişi kapasiteli. Ancak şu anda bu cezaevinde bin 800 mahkum bulunuyor. Yani kapasite yüzde 100 aşılmış durumda. Yine Süleymaniye Cezaevi’nin de kapasitesi 900 kişi. Fakat şu anda bu cezaevinde bin 600 tutuklu ve hükümlü bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Muhammed’e göre Kürdistan Bölgesi’ndeki cezaevlerinin kapasitelerinin yüzde 100’ü bulan doluluk oranının bazı nedenleri var.

Birincisi uyuşturucu kaçakçılığı ve bu konuda yapılan suiistimallerin artmış olması. İkincisi ise iletişim araçları ve sosyal medyanın kötüye kullanılması sebebiyle suç oranında yaşanan ciddi artış.

Kürdistan Bölgesi (IKB) Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Küwestan Muhammed, uyuşturucu kaynaklı sorunların dışarıda çözülmesi ve bundan kaynaklı suçların daha fazla yayılmasına izin verilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.