KDP’den seçim açıklaması: Şeffaf ve adil olmasını umuyoruz

Kürdistan Demokrat Partisi Sözcüsü Mahmud Muhammed tarafından yapılan açıklamada, her ne kadar tüm eksiklikler tamamlanmış ve sorunlar çözülmemiş olsa da topluluklara bazı hakların iade edildiği ifade edildi

Kürdistan Demokrat Partisi’nden (KDP) bugün tarihi belirlenen Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerine yönelik bir açıklama geldi.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Demokratik, şeffaf ve adil bir seçim olmasını umuyoruz” denildi.

Kürdistan Parlamentosu’nun altıncı oturumunun yapılması için yasal süre dolmadan gerekli işlemlerin başlatıldığını ancak Kürdistan Bölgesi için siyasi ve hukuki süreci sekteye uğratan birçok engelin ortaya çıkartıldığının dile getirildi.

KDP’nin hem oluşum (azınlık) hem parmak izimi meselesi hem de yüzbinlerce insanı oy kullanmada mahrum etmeye yönelik girişimlere kadar var olan eksiklikleri ve adaletsizlikleri tespit ettiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Partimiz, Kürdistan’da bu konuda ciddi mücadele yürüttü. Hem eksikliklerin giderilmesi hem de süreçle diğer birçok konu partimizin bu tutumundan sonra kısmen de olsa giderildi. Bir kısmı da gideriliyor. Her ne kadar tüm sorunlar yüzde 100 çözülmemiş olsa da Kürt topluluklarına bazı haklar iade edildi.”

Kürdistan Demokrat Parti’nin (KDP) Kürdistan Parlamentosu’nun altıncı dönemi için yapılacak seçimlerin hazırlıklarına bağladığına işaret edilen açıklamada, “Kürt halkının çıkarına olacak demokratik, şeffaf adil bir seçimin yapılmasını umuyoruz” ifadelerini yer aldı.